de Tollenaer

Beschrijving van de Tollenaer

Het hofje werd omstreeks 1890 gebouwd aan de oude weg naar Vlissingen, die zich door het Walcherse landschap  kronkelde. Op de plaats waar de Tolweg nu overgaat in de Koolesweg werd vroeger tol geheven.

Het geheel is een typisch voorbeeld van een Walchers "spulletje", dat wil zeggen een kleine boerderij. Een stenen woonhuis en een daaraan vastgebouwde houten schuur met gepotdekselde zwart geteerde wanden.

De vakantiewoning is doelmatig en gezellig ingericht. Beneden is de eetkamer met een uitschuifbare eettafel en een gaskachel. In de woonkamer kunt u vanuit een luie stoel of vanaf de bank genieten van de knusse sfeer van het huisje. Lekker naast de gaskachel als het bijvoorbeeld iets kouder is. Of kijkend naar de tv (met dvd-speler) naar uw favoriete programma. In de bedstede liggen diverse spelletjes. De keuken is een aparte ruimte. U vindt daar alles wat u nodig mocht hebben. Een combimagnetron, een gasfornuis met elektrische oven en natuurlijk de nodige potten en pannen.

Op de bovenverdieping zijn de slaapvertrekken voor vijf personen. De bovenverdieping is via een lastig trapje te bereiken.

In de schuur staat een wasmachine en kunnen de zelf meegebrachte, of gehuurde fietsen staan.

Voor, naast en achter het huisje bevinden zich drie terrassen, waardoor een plekje in de schaduw altijd mogelijk is.  Een gazon biedt volop ruimte om te spelen of te luieren. Tevens is er een eigen parkeerplaats, welke ook achterom het huisje te bereiken is.

Het vakantiehuisje staat naast een agrarisch loonbedrijf. Dat betekent dat de John Deere trekkers vanuit hier hun start maken voor de werkdag. Er zijn geen dieren aanwezig.

Uiteraard is Wifi aanwezig, waar u gratis gebruik van kunt maken. Huisdieren zijn in de Tollenaer (helaas) niet toegestaan.